07
Нед, Авг
25 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Прави впечатление, че сега ще имаме доста търговци от Северна България – Габрово, Силистра и др., ще се предлагат троянски керамики и други занаятчийски стоки, допълни той.

61 от подалите заявления фирми ще турят на сергиите промишлени стоки. Други 30 ще търгуват с мекици, локуми и други захарни изделия и храни. На терените за скари-бири и курбанджийници ще бъдат разположени 5 местни фирми. Атракциони за малчуганите – колички, гондоли, батути, виенски колела и др., ще предлагат 16 търговци. За малките посетители на панаира представления ще изнесе цирк „Арена“, който тази година ще гостува в Свиленград с нова програма.

Атракционите, бирариите и търговските сергии ще бъдат разположени на постоянното за събора място – Младежкия парк край река Марица. Забранени за търговия ще бъдат както и през миналата година съседните улици – “Гео Милев”, “Д. Благоев”, “Яна войвода”, “Бурденис” и районът пред входа на казино “Принцес”. Цирк „Арена“ ще опъне шапито пред ОДЗ „Зорница“. Детските атракции пък ще бъдат в дъното на панаира.

Теренът на събора трябва да бъде подготвен до края на седмицата, каза Костадинов. Работници на общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ слагат нов кабел и прекарват водата. Очаква се от другата седмица да задимят скарите, които обикновено отварят врати и започват да приемат клиенти още преди откриването на Кръстовденския събор.

Наемите на терените не са променяни и са като миналата година, каза Костадинов. Таксите са регламентирани в наредба на Общинския съвет.

Елена МИХАЛЕВА