22
Пет, Окт
18 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Отстранени били проблеми с ВиК-инсталацията, които по думите на Марияна Дмитрова се появили при основния ремонт на етажа в съседната на дневния център сграда, където сега се помещава дирекция „Социално подпомагане“. Дейностите по освежаването ще струват около 22 000 лв. Основното перо от сумата е хидроизолацията на покрива и подмяната на улуците. Това е текущ рутинен ремонт, нормално е да има нужда от него, след като помещенията се ползват вече 4 години и то от хора с увреждания, каза Марияна Димитрова.

Капацитетът на социалното заведение е 15 души. В момента то се ползва от 14 възрастни с ментални увреждания от общината. Докато трае ремонтът тези хора са настанени в другия дневен център за седмична грижа, обясни Марияна Димитрова.

Центърът, който сега се ремонтира, беше открит през октомври 2006 г. За церемонията дойде лично тогавашният министър на труда и социалната политика Емилия Масларова, която преряза лентата заедно с кмета Георги Манолов. Социалното заведение бе изградено по проект на общината на стойност 152 675 евро към Министерството на труда и социалната политика по програма ФАР.

Елена МИХАЛЕВА