19
Нед, Май
23 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Предприятието е описано като „действащ завод за производство на коприна/текстил, индустриална зона, в съседство на имота минава трасето на бъдещата магистрала Марица , чието северно платно е изградено и се експлоатира като част от международен път Е80“. Дадена е и подробна информация за квадратурата на всички сгради.

През 2003 г. поради задлъжнялост към ОББ активите на „Коприна“ преминаха в ръцете на близкия до БСП бизнесмен Красимир Дачев. Предприятието е преустановило плащанията си по кредита и банката чрез цесия прехвърля активите на Дачев. Тогава собственикът Велик Димитров – Вичо започва да води дела, които се влачат години наред. Според информационната система „ДАКСИ“ обаче фабриката продължава да е собственост на  Димитров, което бе потвърдено и от самия него. Потърсен от „Старият мост“ за коментар на продажбата, той остана силно изненадан от това, че се търси купувач за „Коприна“.

Междувпрочем, през последните пет месеца предприятието почти не работи. Изключение правят само една – две поръчки за по няколко дни.

СМ