20
Чет, Юни
8 Нови статии

Общината получи дългосрочен кредитен рейтинг А /стабилна перспектива/ и краткосрочен – а-2. Високата степен бе определена от агенцията „Глобал Рейтингс“ АД. Нейният управляващ директор Ваня Василева връчи сертификата на кмета инж. Георги Манолов в понеделник. По общана скала най-високата оценка е ААА, а най-ниската е Д.

От кметството се надяват след това да асфалтират улиците с пари по програми на ЕС

Обявление за обществена поръчка „Основен ремонт на водопроводна мрежа в централна градска част“ е публикувала община Свиленград в сайта на Агенцията по обществени поръчки. Текстът е обнародван на 22 март тази година. Изпълнението на предмета на поръчката се състои в подмяна на съществуващата водопроводна мрежа по улиците в централната градска част с обща дължина около 20 км. Предвижда се също обновяване на всички сградни водопроводни отклонения, монтиране на нови спирателни кранове и пожарни хидранти по водопроводната мрежа.

Осем хлебопекарни спуснаха кепенци. От 17 баничарници само 4 оцеляват

Само една фурна остана в Свиленград. Преди около 2 месеца останалите осем хлебопекарни тук са спуснали кепенци. Затворени са и обектите в Райкова могила, Левка, Димитровче. От тукашните села в момента единствено в Студена се произвежда хляб и то само за тамошните жители.

От ОбА смениха М-тел с Виваком, било по-изгодно

4 300 лв. неустойки е платила общината на М-тел за предсрочно прекратен договор. Сключеният през юни 2008 г. 2-годишен контракт е стопиран около 4 месеца по-рано. Освен неустойките, е платена и такса за преносимост към другия оператор, която е около 300 лв. общо за всички номера.

Цената на яйцата по хранителните магазини в Свиленград е около 27 стотинки, показа репортерска проверка на „Старият мост“. Увеличение с 3-4 стотинки е направено преди петнадесетина дни. Според мен новата цена е заради предстоящия Великден, каза продавачка в тукашен търговски обект. Навсякъде по света за празниците цените падат, а при нас е обратното, допълни тя.

През февруари на трудовата са регистрирани нови 200 души

Безработицата на територията на дирекция „Бюро по труда“-Свиленград, към която влизат и общините Ивайловград и Любимец, продължава да расте. Регистрираното през февруари ниво е 11,13 %, докато за януари то е било 11 %. От доста време се наблюдава плавно покачване в броя на незаетите, казаха от трудовата борса.

Трасето на автомагистрала „Марица“ непосредствено преди ГКПП Капитан Андреево ще бъде изместено със стотина метра в северна посока. Корекцията се налага заради баснословните суми, които държавата трябва да плати като обезщетение на собствениците на отчуждените за целта земи. Това стана ясно на обществено обсъждане в четвъртък, проведено от Агенция „Пътна инфрастуктура“ в Свиленград.