22
Пон, Юли
8 Нови статии

Двама от съкратените в края на миналата година митничари са започнали работа в ТЕЦ Марица Изток. Нашенците вече са прекратили регистрацията си в тукашното бюро по труда, където доскоро са се водели като търсещи работа лица. Още един от бившите служители на свиленградската митница се е отписал от трудовата борса, тъй като е бил възстановен на работа от съда.

Продажбата на 2 099 дка земеделски имоти частна общинска собственост разреши местният парламент на последното си заседание в четвъртък. Предложението бе на кмета Георги Манолов във връзка с проявен интерес за закупуване на терените.

Дори на теория не можем да наваксаме закъснението по проектите за жп линията "Пловдив-Свиленград" и Дунав мост II. Това заяви през седмицата министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Безработицата в общините Свиленград, Любимец и Ивайловград бележи лек спад през април, сочат данните от тукашното бюро по труда. Отчетеното за миналия месец ниво е 10,3 %, докато през април е било 10,7 %. Според специалисти понижението се дължи на сезонната заетост.

България се отказва да строи петролопровода Бургас-Александруполис и замразява АЕЦ "Белене". Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов на среща с посланиците на страните от ЕС. Така увехнаха надеждите на местната управа, че община Свиленград ще има преки и косвени ползи от минаването на тръбата през територията й.

С 25-30 стотинки поевтиня насъщният. Най-масовият хляб „Карина“ вече се продава за 60 стотинки, а нарязаният струва с 5 стотинки повече. За 65 ст. се продава и типовият хляб.

„Райкомерс конструкшън“ АД ще подменя водопровода в централната част на града, съобщи кметът Георги Манолов на пресконференция. Дружеството бе определено след проведена от общината процедура за възлагане на обществена поръчка. Документи за участие в нея са закупили 48 фирми, от които 17 подадоха оферти.