20
Чет, Юни
8 Нови статии

От понеделник хлябът в Свиленград е с 15-стотинки по-скъп. Така 700-грамовите самуни вече се продават по тукашните търговски обекти за 80 стотинки вместо досегашните 65. Според представители на бранша причината за увеличението на цената на насъщния е поскъпването на пшеницата и брашното тип 500.

Препечатваме статията на известния български икономист Емил Хърсев, поместена в централен ежедневник, тъй като проблемът, който се третира в нея, е от особена важност и за общини като Любимец и Свиленград.

Цялото имущество на фирмата е запорирано, тръгва производство по несъстоятелност

Хасковският окръжен съд обяви свиленградското дружество „Витта фуудс“ в неплатежоспособност и свръхзадълженост.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и регионалното развитие Асен Гагаузов пренасочил парите за почистване на р. Марица при Свиленград към друг проект в областта. Това разкрива в интервю за в. „Новинар юг“ бившата областна управителка Райна Йовчева цяла година, след като сдаде поста.

Осем фирми са подали документи за участие в процедурата по обявената обществена поръчка „Рехабилитация /основен ремонт/ на улици в община Свиленград“, съобщи пресаташето на кметството Калина Райкова.

Ремонт тече в открития преди по-малко от четири години дневен център за възрастни с ментални увреждания. Подменени са улуците, направена и хидроизолация на покрива, което се наложи, тъй като се появиха течове, каза Марияна Димитрова от дейност „Социални услуги“ към общината. Шпакловали се отделни участъци в помещенията. Стените и таваните се боядисват.

С  дял в областната икономика от  едва 1,6% община Свиленград се нарежда на четвърто място след  Димитровград, Хасково и Харманли. Любимец, на който се пада 1 % , е следващият в таблицата, информира директорът на Териториалното статистическо бюро в Хасково Наско Нанев.