Икономика
Инструменти
Шрифт

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на Свети Матей – първият събирач на данъци. Навръх професионалния си празник от офиса на НАП в Хасково отчитат над 65 хиляди успешно обслужени клиенти от началото на годината до днес и повишено доверие в електронните услуги на администрацията. За улеснение на данъкоплатците приходната агенция предлага над 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции.

В Хасково, само по време на данъчната кампания, по електронен път – с персонален идентификационен код и е–подпис, бяха подадени 81% от годишни данъчни декларации.

Резултатите, които постига НАП, се дължат на добре свършената работа, неуморния труд, високия професионализъм, постоянни усилия и стремеж за развитие на приходната агенция в името на потребителите. Партньорският подход на Агенцията спрямо бизнеса и гражданите води до положителна промяна в поведението на данъкоплатците. „Наблюдаваме ръст на доброволното деклариране и плащане на задълженията.

НАП се развива непрекъснато, повишава качеството на предлаганите услуги, като целта ни е да улесняваме гражданите и фирмите при изпълнение на задълженията им.

Постигнатите резултати са благодарение и на служителите на Агенцията, на техните положени усилия и добре свършената работа“, коментира ръководството на данъчната администрация.