22
Нед, Май
26 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Обявени за продажба са апартамент и търговски обект в Пампорово и промишлен обект в Димитровград

Недвижими имоти за 450 хил. лв. продадоха публичните изпълнители от НАП Хасково през първите 3 месеца на годината. Продадени са и превозни средства за над 28 хил. лв., съобщават от офиса на приходната администрация.

Средствата са допълнителен приход за бюджета от 14 реализирани търга, като от НАП обръщат повишено внимание, че всички обявени огледи се извършват само след уговорка с публичния изпълнител, отговарящ за продажбата и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Днес стартират огледите на апартамент и търговска площ в Пампорово, както и на части от промишлена сграда в Димитровград. Апартаментът в курортния комплекс е с площ 44,73 кв. м., намира се на втори етаж в жилищна сграда, разполага с две стаи и тераса, и е със завършени ВиК и електрически инсталации. Началната му продажна цена е 35 800 лв. В същата сграда публичните изпълнители от Хасково продават търговски обект, голям 53,70 кв. м. за 39 110 лв. И двата имота се намират до детската писта в непосредствена близост до началната лифтова станция за хижа Студенец. Огледите им продължават до 16 април включително, като в същия срок се внасят ценови предложения за закупуване и депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени.

В Димитровград НАП продава промишлен обект, част от масивна постройка от 1987 г., със смесено предназначение – производствено и за офиси. В сутерена има 5 складови помещения, а два етажа от сградата се ползват като шивашки цехове. Застроената площ, обявена на търг, е 706 кв. м., водоснабдена е и електрически захранена. Началната й продажна цена е 85 200 лв. Огледи се извършват до 16 април включително. Дотогава се приемат оферти за закупуване и депозит за участие в търга.

Подробностите за тези и други търгове са публикувани на електронен адрес https://sales.nra.bg/, част от обновения и подобрен сайт на НАП.

От офиса на НАП в Хасково апелират при затруднения в плащането в срок на данъци и осигуровки, особено в условията на извънредна епидемична обстановка, гражданите и фирмите да се обръщат своевременно към публичните изпълнители на Агенцията, за да не се стига до продажба на активи.