04
Пон, Юли
24 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Декларацията за корпоративни данъци се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис (КЕП). С нея се подава и годишен отчет за дейността на фирмата.

След последните промени в законодателството юридическите лица подават декларациите в срок от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният срок за плащане на дължимия корпоративен налог. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета чрез интернет или с пощенски запис за данъчно плащане.

120 дружества от област Хасково са подали годишните си декларации за корпоративни данъци още в първия ден от старта на кампанията. От офиса на Агенцията в областния град обръщат внимание, че неподаването на декларациите подлежи на санкция, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на един разговор според тарифния план на абоната.