19
Пет, Авг
25 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Преди 20 дни е имало открито заседание с обществено обсъждане и разглеждане на постъпили писмени становища, съобщават от Комисията.

Цената на водата за битовите потребители от 3 лв. с ДДС за кубически метър става 3.506 лв. за 2020 година и влиза в сила от днес. Така живителната течност, често негодна за пиене и миене, става една от най-скъпите в България. Предвижда се увеличение и през 2021г.

Припомняме, че на Общо събрание на Асоциацията по ВиК – Хасково на 30 юни не взе решение дали да съгласува или не бизнесплана на ВиК. Представителите на Свиленград и Любимец категорично бяха против скока на цената на водата. Срещу планираното увеличение се изказа и омбудсманът на Република България Диана Ковачева. В Свиленград Общинският съвет единодушно заяви отрицателното си становище за готвеното тогава увеличение. Граждани внесоха подписки против бизнесплана, а началникът на местното ВиК инж. Стойчо Енезлиев подаде оставка в знак на несъгласие с решението на ръководството. Оттогава дружеството тук няма титулярен ръководител.

Въпреки протестите обаче поскъпването на питейната вода вече е факт.

СМ