18
Чет, Юли
34 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

През октомври и ноември в няколко търга ще бъдат предложени за продажба на търг 15 леки и товарни автомобила и един мотоциклет на цени от 200 до 11 250 лв, съобщиха от НАП Хасково. В зависимост от постоянния адрес на досегашните им собственици, те се съхраняват и могат да бъдат огледани в различни населени места – Хасково, Димитровград, Свиленград, Златоград, село Лесово (община Елхово), Варна.

Всяко от тези предложения е достъпно в Портала за продажби на Националната агенция за приходите с подробна информация, полезна за кандидат-купувачите: технически характеристики на превозните средства, местонахождение, състояние, първоначална цена, срокове за подаване на ценово предложение и срокове за внасяне на депозит за участие в търга. Публикувани са още снимки на автомобилите и телефон за контакт с публичния изпълнител, водещ продажбата.

От офиса на НАП в Хасково препоръчват, за да не стига до действия по принудително изпълнение от страна на публичните изпълнители, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.

Над 910 хил. лв. приходи за бюджета събраха публичните изпълнители от НАП в Хасково, след продажби на активи от началото на годината до края на септември. Само през последните три месеца са реализирани 13 търга, в два от които приходната агенция продаде къща в маджаровското село Ефрем и административна сграда, собственост на бившата Цигарена фабрика в Хасково.