21
Нед, Апр
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин на стойност над 777 000 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, съобщават от пресцентъра на Митницата 

На 18 януари на МП "Капитан Андреево" на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, управляван от 39-годишен турски гражданин. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагира на кокаин, а общото нетно тегло е 6,476 кг. на обща стойност 777 120 лева.

В хода на проверката пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона е заявил, че е употребил наркотици. За случая митническите служители уведомяват компетентните органи от КАТ към МВР. Водачът на товарната композиция е бил тестван с техническо средство „Drug Test“, чието показание дало положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай от РУ-МВР - Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.