25
Нед, Фев
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Пренасочват тировете към вътрешността на страната

Във връзка как се отразява на работата на Митническо бюро Свиленград взетото решение на Общинския съвет Свиленград за затваряне на ул."Петър Берон" в кв."Капитан Петко войвода" от митницата ни изпратиха следното съобщение:

„За нормалното функциониране на Митническо бюро Свиленград е необходимо камионите да се явяват безпрепятствено, тъй като обект на контрол са стоките и превозните средства. Средно на ден бюрото обработваше по 200 товарни автомобила. Дейността на МБ Свиленград де факто е спряла що се отнася до оформянето на големи товари, продължават да се оформят товари до 3.5 тона и да се извършват други дейности, които не касаят представяне на стока, но това е малка част от дейността на бюрото. Създадена е временна организация като на икономическите оператори се препоръчват други митнически учреждения в региона, най-вече бюрото в Хасково Това е вариант от гледна точка на Агенция „Митници“, тъй като ние имаме множество бюра на територията на страната, но едва ли това е най-удобното решение за икономическите оператори.

Митническото бюро беше преместено през 2015 година тук, в тази част на града, точно за да не пречи на живущите и това стана с разрешението и съдействието на общината.

Агенция „Митници“ ще изрази несъгласие с решението на Общинския съвет Свиленград чрез всички възможни законови механизми.“

Впрочем, днес по БТВ вр.и. длъжността областен управител на Хасково Мартин Узунов каза, че решението на Общинския съвет в Свиленград ще бъде обжалвано пред съда.