20
Съб, Апр
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители задържаха голямо количество контрабандно пренасяни хранителни добавки за стимулиране на полова мощ, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 6-и декември около 04:10 часа на МП "Капитан Андреево" на входящо трасе пристига лек автомобил „Volkswagen Transporter“ с турска регистрация. Автомобилът, в който пътували от Турция за България водач и неговата спътничка - български граждани, е селектиран за щателна митническа проверка. При извършения от митническите служители физически контрол на превозното средство и багажа на пътниците, сред личните вещи на пътуващите са открити кашони с недекларирани хранителни добавки за стимулиране на полова мощ. Общото количество на откритите опаковки е 13 554 броя, по-голяма част от тях сашета, както и таблетки, и спрей с обозначения на пет търговски марки.

В хода на проверката е установено, че недекларираните стоки са собственост на водача на автомобила. Срещу него е съставен акт за пренасянето на лекарствените средства в нарушение на Закона за митниците.