06
Чет, Окт
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево, сэобщиха от пресцентъра на Агенцията.

На 11 август на пункта пристига автобус с румънска регистрация, на път от Турция през България за Италия. Превозното средство, в което пътували 17 пътници, е селектирано за щателна митническа проверка. Митнически служител забелязва, че един от пътниците се насочва и се качва в друг преминал митнически контрол автобус. Мъжът - турски гражданин, е свален от автобуса и при извършване на личен преглед в бельото му са открити 13 пакета, съдържащи изделия от жълт метал- пръстени, медальони, гривни, синджири, , колиета, обеци. Според направената от вещо лице експертиза накитите с общо тегло 1221.46 грама са златни и са на стойност 109 931 лева.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Спрямо турският гражданин И.К. на 42 години е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Снимка: Илюстративна