26
Съб, Ное
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащ прекурсори за производство на синтетични наркотици, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Контрабандните лекарствени продукти са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

На 18.07.2022 г. около 23.00 часа автобусът с турска регистрация е пристигнал на граничния пункт по маршрут Турция - Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества.

При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, инспекторите откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин. Установено е, че цялото количество лекарствени средства е пренасяла една от пътничките в автобуса - румънска гражданка с инициали М.К. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. По разпореждане на държавното обвинение 47-годишната румънската гражданка М. К., в чийто багаж са били намери таблетките и ампулите, е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242, ал.3 от Наказателния кодекс. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура гр. Хасково.  

 Снимката, изпратена от Агенция "Митници", е илюстративна