Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност  1 118 221 лева при проверка на товарен микробус, излизащ от страната.

На 3-ти юли около 04.40 часа на МП Капитан Андреево пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Великобритания за Турция. Превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в специално изградени тайници и във фабрични кухини са укрити пакети, съдържащи британски и шотландски паунди с различен номинал.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 484 160 британски паунда  и 11 240 шотландски паунда с левова равностойност 1 118 221 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата в Свиленград. 30-годишният шофьор Ш.А. е привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили недекларирана валута с левовата равностойност за над 12 100 000 лева.