18
Чет, Апр
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 172 800 лева откриха митническите служители при проверка на автобус, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 16 април на МП "Капитан Андреево" пристига автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе. Водачът - български гражданин декларира пред митническите служители, че пренася перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити 40 кашона, които според обясненията на шофьора съдържат мармалад и конфитюри. След отварянето на кашоните се установява, че всеки един от тях съдържа по 12 кутии тютюн за наргиле в разфасовки от 1 кг.

Задържаното количество тютюн за наргиле е 480 кг с пазарна стойност 172 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

По разпореждане на прокуратурата водачът на автобуса е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. Разследването по случая продължава.