Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители откриха контрабандни 41 бойни патрона при проверка на лек автомобил на МП "Капитан Андреево", съобщават от пресцентъра на Агенцията.

На 30 март колата с турска регистрация пристига на пункта на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол водачът - турски гражданин с инициали М.Д., който е пътувал сам, е заявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в багажа на шофьора куфар с принадлежности за почистване и поддържане на огнестрелно оръжие, съдържащ кутия с 15 бойни патрона. В хода на контролните действия са открити в жабката в арматурното табло на автомобила и два пълнителя, съдържащи съответно 12 и 14 бойни патрона. Контрабандните общо 41 бойни патрона са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Спрямо водача е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Само за две седмици това е втори случай за опит за контрабанда на бойни патрони. Припомняме, че на 17 март на МП "Капитан Андреево" бе задържан турски гражданин, пробвал се да прекара през граница 50 бойни патрони, скрити в чорапи.