Митница
Инструменти
Шрифт

Контрабандни сребърни накити и цигари, укрити в турски тир, заловиха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

На 26.03.2022 г., на пункта пристига товарен автомобил, превозващ стока от Турция за Белгия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При инспекцията в различни фабрични кухини на шофьорската кабина на влекача, митническите служители намират укрити 18 броя пакети, съдържащи бижутерийни изделия от жълт и бял метал и 240 броя кутии с цигари без поставен на тях акцизен бандерол.

Според експертизата на вещото лице откритите 12 583 грама бижута са от сребро проба 925 на обща стойност 75 498 лева. Контрабандните сребърни накити и цигари са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково 50-годишният турски шофьор М.Т. е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.