28
Съб, Ян
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители откриха 9 бойни пистолета при проверка на товарен автомобил. На 11.02.2022 г., около 23.00 часа, на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Германия.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на полуремаркето са открити черни полиетиленови чанти. В тях поставени в гумени ръкавици са открити 9 бойни пистолета с пълнители от различни марки.

Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. На шофьора К.А. – 56-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1,буква Г. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково, като наред с това е бил временно отнет и документа му за задгранично пътуване.