03
Съб, Дек
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

6,650 кг марихуана, укрита в газова бутилка на лек автомобил, намериха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

На 29.01.2022 г. на граничния пункт на път за Турция пристигнала лека кола „Порше“ с български регистрационен номер, управлявана от българския гражданин Т.Т. Водачът бил сам в автомобила. Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка. При извършването й в газовата бутилка митническите служители открили 1 брой полиетиленов чувал, в който имало суха зелена листна маса. При направен полеви тест растителната маса реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 6,650 кг.

В хода на разследването се установило, че съпричастни към извършване на престъплението били още Б.Т., който подбудил и подпомогнал Т.Т, както и Д.Х, който също го подпомогнал.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Т.Т / 20 г./ ,Д.Х.,/ 25 г./ и Б.Т., /24 г./ за това, че в съдружие са се опитали да пренесат през границата на страната високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо бруто тегло 6,650 килограма на стойност 26 600 лв.

Водачът на автомобила и съучастниците му са задържани за срок до 72 часа.Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.