26
Чет, Ян
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левовата равностойност 410 724 лева при проверка на автобус, излизащ от страната.

На 25.11.2021 г. около 22.30 часа на граничния пункт пристига автобус с чужда регистрация на път от Румъния за Турция, управляван от румънски гражданин. Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.  По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед на мъжа - турски гражданин,  се установява, че в пакетите са укрити  210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с левова равностойност 410 724 лева.

Образувано е бързо производство, като на трафиканта Е.Ч. е повдигнато обвинение от прокуратурата в Свиленград.

Районен съд-Свиленград е наложил на Е.Ч. наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието на Е.Ч. е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград. 

Определението на съда е окончателно.