06
Пон, Дек
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Искат „зелен сертификат“ за практическия изпит

10 от 14 кандидати, подали документи, са допуснати до участие в конкурсите за началници на Митнически пункт „Капитан Андреево“ и на четирите смени там и за ръководител на пункта на жп гара Свиленград.

Четирима не са отговаряли на предварително поставените изисквания. Това става ясно от справка в електронния сайт на Агенция „Митници“.

За участие в обявения конкурс за началник на МП „Капитан Андреево“ комисия с председател Стефан Марашев е допуснала Веселина Панайотова, Георги Господинов и Петър Стратиев.

Първото „сито“ за началници на четирите митнически смени на същия пункт благополучно са преминали Ангел Пейков, Веселина Панайотова, Мирослав Сарандиев, Николай Петков, Петър Стратиев, Цветан Цанков.

Един човек е подал документи за ръководител на Митнически пункт „Жп гара Свиленград“ и е допуснат до конкурса за длъжността – Румен Стратиев.

Сред участниците в надпреварата за ръководните щатове са и досегашните временно изпълняващи длъжността.

Първият етап от конкурсите - практически изпит, ще се проведе в началото на м. ноември при спазване на всички противоепидемични мерки. Кандидатите задължително трябва да имат „зелен сертификат“ - да са преболедували от коронавирус, да са ваксинирани или пък да имат отрицателен тест за наличие на болестта.

СМ