24
Нед, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

  Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони.

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11.06.2020 г., когато товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи, като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.  

Огледите на стоките могат да се правят от 18.10. до 20.10.2021 г. Търгът ще се проведе на 27.10.2021 г. от 11 часа в Свиленград.

Заявления  за участие в търга се подават в деловодството на ТД Митница Бургас в град Свиленград.

Пълната информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници"

 www.customs.bg в секция „Публични продажби“ - „Публични продажби по ДОПК