22
Пет, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

132 опаковки анаболни стероиди задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при две проверки.

На 29.07.2021 г. товарен автомобил с българска регистрация влиза в страната от Турция. Пред митническите служители шофьорът - български гражданин, представя редовни документи за превозваната за Западна Европа и Великобритания стока. Камионът е селектиран за щателна проверка, при която в кабината на влекача сред личния багаж на шофьора е открита хладилна чанта пълна със 72 опаковки -  писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа "Genotropin“.

Контрабандни медикаменти са открити и на 31.07.2021 г. при проверка на лек автомобил, управляван от турски гражданин, пътуващ за Германия със семейството си. При инспекцията под хранителни продукти в хладилна чанта са открити 40 опаковки по 250 мл „Sustanon“ - инжекционен анаболен стероид  и 20 опаковки -  писалки с инжекционните разтвори с медикаментите „Humatrope” и "Genotropin“, които представляват хормон на растежа.

Намерените лекарствени препарати са с високи анаболни свойства, стимулират растежа и се използват в комбинация с други стероиди за по-добри спортни резултати.

Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Срещу водачите на превозните средства са съставени са актове за нарушение на Закона за митниците.