09
Вт, Авг
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

11 516 текстилни изделия, парфюми, спортни обувки и аксесоари, носещи фигуративното и словесно изображение на търговски марки, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево през първите пет дни на юли.

При един от случаите пристига камион с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Шофьорът - турски гражданин, представя пред митническите служители транзитни митнически декларации, в които са описани три вида стоки: пластмасови капаци, болтове и алуминиeви изделия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. Като резултат в товарното помещение са открити 40 кашона, съдържащи 4962 текстилни изделия - 4650 тениски и 312 суитчъра, панталони и блузи. Облеклата са били брандирани с логата на луксозни марки.

На водача е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Само през първите пет дни на юли при митнически проверки на леки автомобили и автобуси са открити 6544 парфюма, обувки, аксесоари и облекла с обозначения на световноизвестни марки. Сред иззетите стоки са 2346 текстилни изделия - спортни екипи и тениски, 3052 парфюма и тоалетни води, 511 чифта обувки и 635 чанти и колани – също с лого на луксозни марки. Артикулите са  открити в личен багаж на 19 пътници и шофьори, по-голяма част от които пътуващи с автобуси от Турция за България и Румъния.