22
Чет, Апр
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Прокуратурата повдигна обвинение, днес съдът гледа мярката за неотклонение. Привлечен като обвиняем е и нейният подбудител и помагач

37-годишна жена е задържана на ГКПП Капитан Андреево с три пакета хероин с общо тегло 1 кг, облепени с тиксо по тялото й.

Срещу нея е повдигнато обвинение, че без надлежно разрешително и пренесла през границата от Турция в България високорисково наркотично вещество на стойност 90 000 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Пловдивчанката Наталия А. пристигнала на граничния пункт с автобус на 25 март т. г. При щателната митническа проверка служителите открили три пакета с хероин, залепени по тялото й.

Като обвиняем е привлечен и Йосиф А., на 42 г., също от Пловдив, смятан за неин подбудител и помагач. В хода на извършените оперативно-издирвателни действия е установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена от него в Града под тепетата.

Двамата са в ареста за 72 часа. Днес, 29 мат 2021 г., Окръжна прокуратура ще внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Наталия А. и Йосиф А.

СМ