14
Пон, Юни
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

12 298 опаковки със сексуални стимуланти бяха спипани при митническа проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. В камиона са открити и 231 кг недекларирани мариновани лозови листа.

Тирът с турска регистрация пристигнал на 7 -ми ноември около 3,40 ч. на ГКПП Капитан Андреево. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица - личен багаж за Франция и за Германия. Превозното средство е селектирано за проверка. След пролъчване с рентгенова апаратура и последваща физическа проверка митническите служители установяват, че между описаната в представените документи стока са укрити кашони съдържащи 10 500 опаковки с общо 66 280 таблетки лекарствен продукт с надписи Cialis, Vega, Vegaxes и 1798 опаковки с  общо 12 580 пакетчета с желе с надпис Kamagra oral jelly. По състав лекарствените продукти са от типа на стимулантите за мъжка потентност. В товарното помещение са открити и недекларирани 42 буркана мариновани лозови листа с общо тегло 231 кг.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на автомобила, турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс.