21
Пон, Юни
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

1.851 кг контрабандни златни накити на стойност 142 000  лева  откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 16 юни около 15 часа на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували шофьорът и двамата му спътници, турски граждани. При личен преглед на един от пътниците в чорапите му са открити полиетиленови пликове с изделия от жълт метал. След проверка на автомобила във фабрична кухина над задния ляв калник са открити два пакета, съдържащи общо 540  пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 58 гривни с червен конец и златни орнаменти.

Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от откритите изделия са от 14-каратово злато. Три синджира, пръстен и обеци са от 18 –каратово злато,  инкрустирани с естествен камък. Откритите накити са с общо тегло 1.851 кг на стойност 142 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.