01
Пон, Мар
24 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

22 366 ключодържатели и 215 чифта спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост  задържаха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево. Стоката е открита  при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция на 4-и май т.г.

Шофьорът, български гражданин, представил документи за превозваната групажна стока, разпределана в 1806 колета.  Камионът е селектиран за проверка с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват, че стоката отговаря по вид на декларираната, но в част от колетите са открити 22 366 ключодържатели  с  логото на 25 марки автомобили, сред които BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA, FORD,  FIAT, HONDA, PEUGEOT. Открити са още 215 чифта спорни обувки с логото на Adidas.

В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.