09
Чет, Юли
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Прокуратурата повдигна обвинения на двама нашенци, арестувани са за 72 часа

На 15. 01. 2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево е извършена щателна митническа проверка на товарен автомобил, пътуващ Турция. Камионът е бил управляван от 37-годишния български гражданин А.А.

При проверката в двата акумулатора са намерени укрити и недекларирани общо 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - канабис.

Служители на ГД БОП са участвали в разпоредени от Окръжна прокуратура – Хасково оперативно – издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен и задържан 34 – годишният Н.К., подбудител и помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил А.А. да го пренесе през границата на страната.

Двамата нашенци са привлечени като обвиняеми от прокуратурата – А.А. като извършител, а Н.К. като подбудител и помагач, които без надлежно разрешително са направили опит да пренесат високорисково наркотично вещество – канабис. Дрогата е оценена на стойност 11 360 лв.

Двамата български граждани са задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава.   ...