11
Сря, Дек
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

   37 800 къса/ 1890 кутии/ контрабандни цигари откриха в автобус с българска регистрация митническите служители на Капитан Андреево. Автобусът с 55 пътници пристигнал на граничния пункт от Турция около 21 часа. Част от пътниците декларирали пред митническите служители, че пренасят цигари, които са задържани с разписки заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии.

След като на автобуса е извършена щателна проверка, се установява, че девет пътници са укрили на различни места в личния си багаж 560 кутии цигари без акцизен бандерол. В багажното отделение на превозното средство са открити още 1330 кутии от седем различни марки, по-голяма част от които  „ММ" и „Кarelia". За намерените там контрабандни цигари е съставен акт на шофьора на автобуса.

Общо 91 260 къса /4563 кутии/ цигари без бандерол задържаха за две денонощия митнически служители на Капитан Андреево. 2 870 кутии цигари са открити при щателни митнически проверки основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска". 1693 кутии са иззети от 75  преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.