31
Съб, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

3 816 000 броя акцизни бандерола за алкохол с надписи на Украйна откриха в товарен автомобил митничари на МП „Капитан Андреево“. Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин.

Товарният автомобил е пристигнал на пункта на трасе „Входящи товарни автомобили“ на 16 октомври на път от Турция за Украйна. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока - сушени кайсии и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар. Превозното средство е селектирано за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват между кашоните със сушени кайсии 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол на Украйна.  

Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона - турски гражданин,  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

СМ