21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Наркотикът е открит по сигнал в камиони, пътуващи от Иран за Австрия. Ще разглобяват дори двигателите за скрита дрога

Рекордно количество хероин на стойност милиони левове беше открит днес в два камиона, пътуващи от Иран за Австрия през България, по време на спецакция срещу наркотрафика на Митнически пункт „Капитан Андреево".

Още в първия тежкотоварен автомобил са открити около 700 кг дрога, съобщиха абсолютно достоверни източници на "Старият мост". Проверката на митничарите все още не е приключила, в момента се прави щателна инспекция на втория камион. Най-вероятно ще се разглобяват дори двигателите на тировете, в които също можело да има укрит наркотик, съобщиха запознати. а задържаната пратка вече е уведомена Окръжна прокуратура в Хасково.

Задържаното засега количество наркотик представлява абсолютен рекорд за МП „Капитан Андреево“. Предишният най-голям „удар“ на тукашните митничари бе на 24 април м. г., когато заловиха 214 кг хероин на стойност 14 млн. лв. В речта си днес пред Общото събрание на ООН премиерът Бойко Борисов обяви, че у нас се провежда акция по задържането на „стотици килограми хероин".