05
Чет, Дек
8 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 12 500 къса /625 кутии/ контрабандни цигари задържа екип на митническите мобилни групи в дирекция „Митническо разузнаване и разследване" към Централно митническо управление.

На 27.08.2018 г. около 16 часа на трасе „Входящи леки коли и автобуси“ на ГКПП Капитан Андреево пристига лек автомобил с английски регистрационен номер, управляван от британски гражданин от турски произход, който пътувал със съпругата си и двете им деца. Съпругът декларирал, че пренася 60 кутии цигари. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под задната седалка и до резервната гума в багажника сред личните вещи на пътниците митническите служители откриват недекларирани 625 кутии /12 500 къса/ цигари от три различни марки без акцизен бандерол, всички с надпис „For duty free sale“.

Укритите цигари са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Автомобилът е задържан за обезпечение на вземанията по акта. 58 кутии от декларираните цигари са задържани с разписка за митнически режим, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос, която е 2 кутии.