16
Вт, Юли
8 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

90 пакета с 45 кг контрабандна паста за наргиле откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Стоката била скрита в тайници на лек автомобил, управляван от холандски гражданин от турски произход.

Заедно с шофьора в колата „AUDI S Q5“ пътували двете му деца и една жена - също холандска гражданка. Пред българските митнически служители тя декларирала, че внася 90 кутии цигари, които са задържани с разписка за поставяне под митнически режим. Останалите пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Въпреки това при последвалата митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците инспекторите открили поставени на мястото на резервната гума, в други фабрични кухини и в два от куфарите в багажника на колата общо 90 пакета с паста за наргиле в опаковки по 500 грама с надписи „AL FAKHER“, без акцизен бандерол.

Шофьорът на автомобила е признал, че цялото количество е негова собственост. Срещу холандския гражданин с инициали М. О. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните пакети с общо 45 кг паста за наргиле са задържани. Задържан е и лекият автомобил, като средство, послужило за извършване на нарушението.

СМ