21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

2631 парфюма, аксесоара и спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите инспектори и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Стоката е открита при проверка на автобус с турска регистрация, влизащ в страната от Турция при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост.

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите, аксесоарите и маратонките от пазара в Истанбул за подаръци на свои приятели, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 1 407 парфюма и тоалетни води с логото на 10 различни световни марки, като по-голяма част на „Chanel“, „Armani“, „Paco Rabanne“. С надписи „Gucci“ са открити 364 шапки, както и по-голяма част от общо 548 колана. Сред фалшивите стоки са открити още 280 чанти и несесери, носещи обозначения на марката „Louis Vuitton“ и 32 чифта спортни обувки с логото „Nike“.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.