21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

От началото на юли на ГКПП Капитан Андреево са конфискувани 23 245 кутии безакцизни цигари, 10 кг тютюн за пушене и 55 кг тютюн за наргиле

430 кутии контрабандни цигари задържаха митническите служители от митническа мобилна група при проверка на товарен автомобил с българска регистрация на влекача и с турска регистрация на ремаркето.

Превозното средство, пътуващо от Турция за Дания, пристигнало на ГКПП Капитан Андреево на 25 юли. Шофьорът, български гражданин, заявил, че освен стоките в товарното помещение не пренася други вещи или ценности, подлежащи на деклариране. Въпреки това возилото било селектирано за щателна проверка по метода „анализ на риска“. По време на инспекцията се установило, че тапицерията и таблото на шофьорската кабина са „подплатени“ с 430 кутии контрабандни цигари от марките „ММ classic slims“, „Ashima“, „Karelia Slims“, „Karelia ome“, всички без акцизен бандерол, с надпис Duty free.

Цигарите са иззети. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на юли на ГКПП Капитан Андреево са конфискувани 23 245 кутии безакцизни цигари, 10 кг тютюн за пушене и 55 кг тютюн за наргиле, съобщиха от Агенция „Митници“. Близо 15 340 кутии цигари, закупени от Турция от 620 преминали пътници, са били иззети заради това, че превишават разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 7 905 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 106 акта.

СМ