16
Вт, Юли
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Три газови пистолета, 367 патрона и 7 метални бокса задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при два случая.

На 2 юли инспектори извършили щателна проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът на превозното средство заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. При извършената проверка митническите служители откриват в личния багаж, намиращ се в купето на автомобила, укрити два газови пистолета и 50 патрона за тях, както и 7 метални бокса.

Два дни преди това (на 30 юни) при проверка на друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция, управляван от немски гражданин с турски произход, отново в личния багаж, били открити един газов пистолет и 317 патрона за него.

Контрабандните пистолети, патроните и металните боксове са задържани. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи и им е задържано обезпечение от общо 900 евро.

Снимка: Архив, Агенция "Митници"

СМ