19
Съб, Сеп
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 Близо 4 кг недекларирани сребърни накити откриха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 30.06.2018 г.

В „BMW"- то пътували водачът на колата и негов спътник, немски граждани от турски произход, които заявили пред българските митнически власти, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити изделия от бял метал. Намерени са общо 715 сребърни бижута, сред които 306 чифта обеци, 172 гривни, 145 медальона, 59 синджира, 26 пръстена, 7 колиета. Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност  над 15 000  лева.

Контрабандните сребърни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На шофьора е съставен акт за нарушение.

За първото полугодие на тази година митническите служители на Капитан Андреево са задържали близо 15 кг златни и сребърни накити на стойност над половин милион лева.

Сходни