18
Пон, Окт
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

    25 680 къса /1284 кутии/  контрабандни цигари откриха митническите служители при три  проверки  на МП Капитан Андреево.

При единия  от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на  товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната ни. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася  стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 13 900 къса /695 кутии/ цигари от различни марки. На  нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 4170 лева.

Няколко часа преди това, при друга проверка на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват в личния багаж на шофьора 4800 къса /240 кутии/ цигари с надпис „Duty Free"  без акцизен бандерол. На шофьора - румънски гражданин, е  съставен  акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.

При друг случай митническите служители откриват укрити цигари при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се установява, че под двигателя са закрепени няколко черни найлонови чанти, пълни с 6980 къса /349 кутии/ цигари с надпис „Duty Free" без акцизен бандерол. От началото на месец май до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  35 000 кутии /700 000 къса/ цигари без акцизен бандерол.