21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

За първата десетдневка на май митнически служители са задържали 7 288 кутии безакцизни папироси, 10 кг тютюн за наргиле и 5 кг тютюн за пушене

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари в тайник на лек автомобил предотвратиха митническите служители и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Контрабандната стока е била открита в лек автомобил „Mercedes“ на влизане в България.

Шофьорът, български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки или валутни ценности за деклариране. Въпреки това превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник под предната седалка били открити 414 кутии цигари без бандерол.

Контрабандните папироси и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта - единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият - за наличието на тайник.

През първите десет дни на май на МП „Капитан Андреево“ митническите служители иззели 4 782 кутии цигари, закупени от Турция от 260 преминали пътници, пренасящи цигари над допустимото количество. За същия период по метода на анализа на риска при щателни митнически проверки са задържани 2 506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта. Общо за периода митнически служители задържали 7 288 кутии безакцизни цигари, 10 кг тютюн за наргиле и 5 кг тютюн за пушене.

СМ