22
Вт, Сеп
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

22-ма спечелиха обявения през януари конкурс от Агенцията

Десет новоназначени митничари ще започнат работа на ГКПП Капитан Андреево в началото на м. май. Младите инспектори ще подсилят оперативните звена на граничния пункт, след като успешно преминаха тримесечен курс на обучение.

През последните 1-2 години това е най-сериозното свежо попълнение тук.

Други 22-ма „новобранци“ ще се влеят след няколко месеца в митничарските редици на пункта. Наскоро те спечелиха обявения през януари т.г. конкурс от Агенция „Митници“ сред конкуренция от 131 кандидати и вече са изпратени на курс за професионално обучение в столицата. Така от обявените 24 вакантни места само две останаха незапълнени. Това пък прави последния конкурс един от най-успешните през последните години. Обикновено в предишните шкартираните кандидати бяха доста по-висок процент.

Въпреки проведените няколко конкурса, все още няма титулярен началник на митническия пункт Капитан Андреево. В момента тази длъжност се изпълнява от назначени с временни заповеди, като ротациите са чести. Засега няма обявен нов конкурс за шефския пост. Може би защото досегашната практика показва, че сериозни кандидати за началническата позиция не се явяват.

СМ