05
Съб, Дек
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

   17 600 къса /880 кутии/ контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка "Chrysler", влизащ в страната от Турция, на 12.04.2018 година.

В автомобила, управляван от английски гражданин с турски произход пътували съпругата му и двете им деца. Съпрузите заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в специално изграден тайник в пода на автомобила зад задните седалки са открити 880 кутии цигари без акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани.На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият - за наличието на тайник.

През първите две седмици на април на МП Капитан Андреево митническите служители задържаха 166 900 къса (8345 кутии) безакцизни цигари и 15 кг тютюн за пушене. Иззети са 3943 кутии цигари, закупени от Турция от 175 преминали пътници, тъй като акцизната стока е превишавала нормата за безмитен внос. За същия период по метода на анализа на риска при щателни митнически проверки митническите служители са открили 4402 укрити кутии цигари, за които са съставени общо 44 акта.