19
Пон, Окт
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническият пункт „Капитан Андреево“ е с поредния си временен началник от 16-и февруари. Това е Тихомир Георгиев, един от осемте командировани преди време тук инспектори от Калотина. Досега Георгиев е бил редови служител, но е бил натоварен и с функции на зам.-началник на смяна.

Новият вр. и. д. поема щафетата от Райчо Соколов, който бе изпратен тук от Митница „Столична“. Соколов пък е назначен вече за началник на Калотина. Преди него за кратко пунктът се ръководеше от Радостин Койчев, но той се върна на старото си работно място по лични причини.

Така от началото на януари т. г., само за месец и половина, от София изпращат трети поред временен началник. И тримата не са от тукашното митнически звено и бяха изпратени тук по силата на разпореждането, че всеки държавен митнически инспектор може да бъде командирован на всяко място в системата и по всяко време.

Изборът за постоянен началник на МП „Капитан Андреево“ се оказа доста сложен след редица провалени конкурси. На някои от тях дори нямаше кандидати. Последният се проведе в края на миналата година, през октомври. Титулярният стол така и остава вакантен всеки път, тъй като местни кандидати няма, а заявилите желание от други митнически звена отпадат в различни етапи от пресявката. Нова процедура за избор за шеф на пункта все още не е обявена.

СМ