25
Вт, Фев
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

При съвместни действия на Районна прокуратура -Хасково и Районна прокуратура - Свиленград на 21- ви вечерта бе задържан разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас – Димитър Манчев/49 г./, за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (според прокуратурата с левова равностойност - 58 981 лв.) – веществени доказателства по решеното досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Свиленград.

На Манчев е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на пари в големи размери. С постановление на Районна прокуратура-Свиленград считано от 22:30 ч. на 21.12.2017 г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното обвиняемият изтъкнал големите си финансови затруднения. Димитър Манчев бе назначен за разследващ митнически инспектор в Митница Свиленград през 2009 г. Преди това е работил в Пловдив към военните.. След закриването на свиленградската митница преминава към митницата в Бургас.