21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

11,180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево на 3 август. Дрогата била намерена в лек автомобил на влизане от Турция в България.

Около 19:00 ч. на пункта пристигнало „Пежо“ с турска регистрация, управлявано от 42-годишният Серхан Б. Возилото било селектирано за проверка по метода анализ на риска. По време на инспекцията митничарите открили в естествените кухини в багажното отделение 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. Извършеният на място полеви наркотест установил, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на амфетамини. Установено е, че общото тегло на дрогата е 11,180 кг на обща стойност 7 826 лева. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, бил задържан.

Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Днес Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Серхан Б.

СМ