13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

1464250224Контрабандни цигари и тютюн за пушене откриха в пътнически микробус, пътуващ от Турция за България, служители от мобилна митническа група на МП Капитан Андреево. Микробусът на българска фирма, управляван от български гражданин, пристига на пункта с 14 пътника, всички български граждани. Трима от пътниците декларират общо 66 кутии цигари.

Микробусът е селектиран за щателна проверка, при която митническите служители установяват, че под седалките са залепени контрабандни цигари. Общо 2 267 кутии цигари от марките MM, Victory Exclusive, Karelia, Ome, Assos и др., всички без акцизен бандерол, както и 4750 гр. нарязан тютюн за пушене са извадени от цигарените седалки, както и от личния багаж на пътниците.
За намерените недекларирани и укрити акцизни стоки са съставени 11 акта. На петима от пътниците, които опитвали да укриват отново в личния багаж намерените цигари и прехвърляли непроверени чанти с личен багаж при вече проверените, са съставени и актове за възпрепятстване на извършваната митническа проверка.