25
Съб, Сеп
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
22 000 кутии цигари, 561 кг тютюн за наргиле и 34 кг тютюн за пушене конфискувани от началото на месеца
 
Контрабандни цигари, скрити в туби с течен перилен препарат, конфискуваха митничари на ГКПП Капитан Андреево. Папиросите са били намерени при проверка на лек автомобил на влизане в България от Турция. В „Мерцедес“-а с българска регистрация пътували шофьора, съпругата му и негов приятел.
Пред униформените те заявили, че от пазара в Одрин са си купили течен прах за пране. Въпреки това возилото било селектирано за щателна проверка. При нея се оказало, че в тубите имало пуснати 290 кутии цигари „Assos slims“. Всяка една от кутиите била грижливо опакована в найлоново пликче. По време на разпита се оказало, че папиросите са на жената, на която бил съставен акт по Закона за митниците.
От началото на месеца досега на ГКПП Капитан Андреево са задържани 22 000 кутии цигари, 561 кг тютюн за наргиле и 34 кг тютюн за пушене, съобщиха от Агенция „Митници“. Близо 14 000 кутии цигари, закупени от Турция, са иззети от 322 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период по метода на анализа на риска при щателни митнически проверки инспекторите са открили над 8 000 кутии цигари, за които са съставени 95 акта.
СМ